کاوش موضوع سیاهدانه
صفحه اصلی
سیاهدانه
سیاهدانه، یا «سُنیز» (انگلیسی: Nigella Sativa) گیاهی یکساله و گلدار و بومی اروپای شرقی و کشورهای بلغارستان، قبرس، رومانی و غرب آسیا و کشورهای ایران، ترکیه و عراق است اما امروزه در مناطق دیگری از اروپا و آسیا نیز میروید. این گیاه از خانوادهٔ آلالهها و شمارهٔ گلبرگهای آن از پنج تا هشت است و دانههای سیاهرنگ آن در برگههای وسط گل قرار گرفته و بوی مخصوصی دارد. این گیاه حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر رشد میکند و دارای میوهای سهقسمتی و بزرگ و کپسولمانند است که حاوی تعداد زیادی بذر است. این بذرهای سیاه، بهعنوان ادویه یا یک افزودنی در صنایع غذایی از جمله در آشپزی و قنادی، مورد استفاده هستند.
در ایران این گیاه بهویژه در اراک و اصفهان به فراوانی میروید.
یک عقیده قدیمی در اسلام راجع به سیاه دانه وجود دارد و آن این است که سیاه دانه یک اکسیر و معجون شفادهنده جهانی و عمومی است و به همین خاطر به عنوان نوشدارو در درمان تمام بیماریها به جز مرگ مفید است. در کتابی مقدس سیاه دانه به عنوان داروی شفابخش یاد شده و در طب بقراط از آن به عنوان بهبوددهنده یاد شده است.... بیشتر در ویکی پدیا